Wetenschappers Hoeveel seksuele partners zijn nodig per jaar voor volledig geluk

17 stycznia, 2022 0 Przez Lukasz

Wat is beter – Maak een grillige seksleven, het openen van de charmes van seks met een nieuwe partner opnieuw en opnieuw, of om loyaliteit te houden aan het jaar na jaar? Wetenschappers hebben een antwoord op kamarga deze vraag gevonden.

In de Verenigde Staten voerde een grootschalige studie uit, met het interviewen van 16 duizend Amerikanen. Het werd gepubliceerd in «Scandinavische tijdschrift Economie». Als gevolg hiervan bleek dat idealiter voor compleet geluk een persoon 1 permanente partner per jaar nodig heeft, niet meer, niet minder.

Dergelijke conclusies springen in tegenspraak met het zogenaamde sulinaire effect. Dit is een term die in de biologie en psychologie een fenomeen beschrijft waarin mannetjes hoge seksuele activiteit vertonen in relatie tot elke nieuwe kant-en-klare-te bevruchten van vrouw.

Het effect wordt opgemerkt door bijna alle diersoort die in dit verband wordt bestudeerd: Hamsters en ratten, in het bijzonder.

Het blijkt dat een man van nature nog steeds een monogamen is, en het maakt niet uit hoeveel dopamine geen willekeurige relaties met nieuwe partners, geluk heeft gehad – in loyaliteit.